22 de setembre 2011

Gerència Territorial de Tarragona possiblement no renovi 109 interins

La Gerència de Tarragona comunicarà a la Junta de Personal quants nomenaments interin pretenen no renovar o amortitzar. Per les noticies que ens arriben podrien afectar fins i tot 109 persones. A la vegada proposa la possibilitat de renovar els contractes si a canvi els treballadors i treballadores accedeixen en referèndum a abaixar-se el sou.
És poc probable que aquesta conducta sigui fruit d'una decisió unipersonal per la qual cosa no seria estrany que es provi de fer el mateix en altres territoris.
El posicionament de CCOO de Catalunya davant els fets és el següent:
* Les qüestions que afecten a les condicions de treball, incloent-hi les negociacions del salari, del personal de l’ICS són competència de la Mesa Sectorial.
* Qualsevol actuació per part de les Gerències Territorials que pretenguin prendre decisions en aquests assumptes, fora de l’àmbit legítim de la Mesa Sectorial, seria il·legal.
* El resultat de qualsevol referèndum al respecte seria invàlid i no vinculant, per tant recomanem a tots els treballadors i treballadores que no participin del mateix.
* S'ha de recomanar als afectats per una amortització que no signin cap document fins haver comprovat que realment la plaça s'amortitza.