29 de setembre 2011

Reacció Acció!

Avui ha estat un dia molt intens. A les 9h estàvem a la porta de l'ICS, a Balmes, carregats de banderes, adhesius, pitus i bates blanques, encara que la reunió de la Mesa Sectorial no començava fins a les 10h. El propòsit no era un altre que donar recolzament i forces als nostres representants membres de la Mesa. La convocatòria era pràcticament unitària de tots els sindicats de sanitat, i no estava previst en cap cas tancar cap acord ni en un sentit ni en l'altre (al menys de part nostra); simplement era una mesa d'intent de millora de proposta, de mesurar voluntats
A les 9,30h s'ha començat a escalfar l'ambient, amb unes 400-500 persones i molts mitjans de comunicació presents, i de seguida s'ha notat una forta energia (per no dir un fort emcabronament general...). Hem tallat la Gran Via de les Corts, que ha quedat tallada pràcticament dues hores, i quan just s'havia constituït la Mesa, la gent ha començat a cridar més fort les consignes al mateix temps que començaven a entrar a l'edifici. Nosaltres no ho teníem parlat, i no se si ha estat espontani o premeditat, el cas és que la gent no s'ha conformat a quedar-se en el vestíbul i ha pujat al primer pis....i d'aquí a entrar a la sala on estava reunida la Mesa, solament ha fet falta una empenta! Fora ens hem quedat persones suficients per mantenir el tràfic bloquejat. Con que diuen que val més una imatge que mil paraules, us copio un link pq pugueu veure les imatges que s’han vist avui al 3 24, les quals crec que trobareu bastant impactants.
Accediu al video >>
Quan ja s’ha calmat la situació s’han tornat a reunir els membres de la Mesa, solament per donar la sessió per tancada i per quedar per la propera, que serà dilluns a les 16h. Nosaltres tenim, dilluns al matí, reunió de totes les seccions sindicals de l’ICS de CCOO, i allà podrem transmetre el que opinem internament cada secció i també el que vosaltres ens feu arribar. Us animem a que ens envieu missatges del que penseu.
més noticies relacionades >>
* L'ICS i els sindicats tornaràn a negociar dilluns després que una protesta hagi fet avortar la reunió d'avui
Els manifestants denuncien que no poden assumir més retallades sense perjudicar la qualitat assistencial
* Mig miler de metges protesten a Barcelona contra les retallades
A les sis de la tarda una manifestació ha tallat els carrers de Gran Via, Balmes i Pelai
 
* L'opacitat de Salut sobre llistes d'espera dispara la inquietud
La xifra de pacients que han de ser operats no es dóna a conèixer des de fa 10 mesos