29 de juliol 2011

NO AL TANCAMENT DE CAPs

El sindicat reclama al Servei Català de la Salut que expliqui quins dispositius d'atenció primària continuaran tancats o amb reducció horària després de l'estiu
Des de CCOO de Catalunya posem de manifest la nostra màxima preocupació pel tancament indiscriminat de centres d'atenció primària que s'ha iniciat coincidint amb el període d’estiu. Aquesta mesura repercutirà de forma especial sobre aquelles persones amb dificultats de mobilitat, ancians i, en definitiva, sobre aquells col•lectius més vulnerables, més necessitats i amb major dificultat per a desplaçar-se.
Considerem especialment preocupant la disminució de punts d'atenció continuada i urgent que s’està portant a terme i que va associat a una considerable reducció d’unitats operatives en el transport sanitari urgent. Entenem que aquesta situació, més enllà de l’estalvi econòmic, pot significar una important despesa social en comportar una menor capacitat de resposta dels recursos sanitaris davant situacions d'urgència vital.
Lamentem la falta de transparència amb què des del Servei Català de la Salut s'ha portat el tema, sense informar, de forma detallada i concreta, de l'abast real de les mesures en els òrgans formalment establerts de consulta i participació, de l'anàlisi de les dades en què s’han fonamentat les mesures i, sobretot, de quins centres fruit de l'anunciada “reordenació en l'oferta territorial” continuaran tancats o amb reducció horària més enllà del període estival.
Premsa El País.com