02 de juny 2011

En defensa dels serveis públics

Només un dia després de les eleccions municipals, es feia pública noves retallades pels empleats i empleades públiques. Manifestem el nostre total i absolut desacord, perquè es continua carreguen novament les retallades sobre les espatlles dels treballadors i treballadores.
Aquesta política de retallades està suposant ja una pèrdua considerable de llocs de treball i la seva continuïtat posa en perill milers de llocs de treball, podent arribar a més de 20.000; aquesta situació ha començat a tenir conseqüències desastroses i irreversibles. Les últimes informacions són que a tot el sector de salut arriben retallades en l’activitat, tant a la sanitat pública com la concertada, a més de les ja implementades retallades de sous dels treballadors. Això vol dir que els ciutadans i ciutadanes patirem directament les conseqüències, desplaçaments per rebre alguns tractaments, reducció de serveis als hospitals comarcals, augment de les llistes d’espera, reducció de personal amb la conseqüent pèrdua de qualitat assistencial.
De la mateixa manera les retallades afecten especialment en els Serveis d’atenció directa com poden ser les residències de l’ICASS, les llars d’infants, centres d’infància, el Servei d’Ocupació de Catalunya, els veterinaris d’escorxadors o a l’ensenyament, entre d’altres.
Ara, després de les eleccions municipals, es corre el perill de traslladar les retallades a la resta de les administracions públiques de Catalunya. En aquests moments ja és planteja la NO aplicació d’acords signats en algunes administracions locals aprofitant-se de la situació.
Defensen els SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT, i per aconseguir-lo, les administracions tenen que assumir la seva responsabilitat i això vol dir invertir en mitjans, plantilles suficients i ocupació de qualitat.
L’objectiu ÉS CLAR, justificar les retallades per deteriorar els serveis públics, la lògica sempre és la mateixa, deterioren el servei públic per poder justificar després la seva entrega a mans privades, és a dir, negoci privat amb diners públics
Accediu al manifest >>